a lényeg

A lényeg tehát, amire kíváncsi az ide tévedő, aki tök véletlen beleüti a gugliba hogy triklopsz, - mer' az milyen vicces már hogy három szeme van és egyszemű meg minden - vagy az elérhetőségeink közt felfedezi ezt a linkecskét. 

Az ok amiért csináltuk ezt az oldalt, még a mi fejünkben sem teljesen letisztult. Az első számú indok talán az hogy mindhárman jó barátok vagyunk, nem olyan régről. De a távolság ami olykor akár több ezer kilométert is jelenthet, gátat szabott közös projektjeinknek, világszemléleteink egymás közti megosztásának. Így hát ha nem mondhatjuk el egymásnak "...elmondjuk hát mindenkinek" alapon, csináltunk egy blogot. A másik fontos tényező, hogy mindhárman ugyan annak a szakközépiskolának köveit koptattuk - és vagy koptatjuk most is - ami egy nagyon jó alapot, környezetet, társaságot adott, elvont gondolkodásunk, stílusunk kialakulásának,  barátságunk megalapozásának és nem utolsó sorban szakmai elhivatottságunknak, mániánknak kialakulásában is nagy szerepet játszott.

No ennyi szöveg után, már biztos felmerült hogy mégis mi a franc ezeknek a szakmája, hát grafikusok vagyunk, leszünk, és szeretnénk is ezzel foglalkozni a továbbiakban. Mind hármunk átlépett egy határt amin visszalépni nem lehet. Geri szeptemberben kezdi érettségi utáni technikumát amit mi III. Bélások a "legkirályabb év"-nek szoktunk nevezni, jómagam kiléptem a középiskola falai közül és beestem az egyetem parkettáira, Zsolti pedig külföldön egy évnyi "királyi tipográfia" hallgatás után úgy döntött megkeresi a megkeresni valót. Mindhárman - illetve már csak ketten - szimpatizálunk az ország elhagyásának gondolatával a jövőre nézve így bizonyos értelemben a blogunk egy múlt, jelen és jövőkép egy időben történő leírása is lehet, de főleg hármunk tapasztalatairól és különböző látásmódunk megfogalmazásáról fognak szólni a bejegyzések, természetesen grafikai - és/vagy nem grafikai - munkákkal tarkítva.

A triklopsz szó ezennel megmagyaráztatott!

pufi
2011.09.02.